Dagens serveras mellan kl 11.00-15.00 Alla dagar utom måndagar då jag tar vilodag / utför trist pappersarbete!!

Under höst och vinter serveras det paj och soppa som dagens lunch, 98 gånger av 100 är pajerna vegetariska, 99ggr av 100 är soppan vegetarisk och oftast även vegansk. Någon gång gör jag dock Laxsoppa, men då finns alltid ett veganskt allternativ.

För den som är vegan finns alltid en vegansk varm smörgås med sallad  Det som är på veganmackan varierar beroende på vad som finns hemma  Ett par exempel på vad den kan innehålla är: Svartkål stekt med purjolök och pumpakärnor, eller Rödbeta med rödlök och valnötter.

Under sommaren och vår serverar vi sallad istället för soppa. 

Sallad och soppar serveras tillsammans med hembakat surdegsbröd, varm smörgås och paj serveras med sallad på tallriken. 

Ledord är närproducerat och hemlagat  

Jag försökte lägga upp en lunchmeny, men då det är så inspirerande att handla lokalt så sprack planerna titt som tätt. Vem kan motstå att göra en paj på första sparrisen, eller broccolin när den kommer. Jag gav upp på planerandet och gör mat på det som finns tillgängligt för dagen. Det blir roligare så.

Ring gärna på förmiddagen om ni vill veta vad som serveras. Under lunchtimmarna är det inte säkert jag hinner svara, ingen kund gillar att personalen pratar i telefonen samtidigt som de blir serverade....

Varmt välkomna att njuta en helt hemlagad lunch hos oss på Söderbönor i Mörbylånga 

Varför inte avsluta med en kaffe och en Budapest som jag bakar på ägg från Solmarka biodynamiska gård på andra sidan sundet.  

 

 

 

 

 

Öppettider

Tisdag 30/4 öppet 09:00 -14:00 
1 MAJ STÄNGT!!

Måndag VILODAG = stängt
Tisdag-Fredag 09:00-16:00
Lördag 10:00 - 16:00
Söndag 11:00 - 16:00

Följ oss på Instagram för info. om event

olands_soderbonor